Psycholoog Den Haag

Over mijzelf – Ingeborg Schultze

Wie ben ik als persoon: iemand die zich blijft ontwikkelen, blijft onderzoeken, blijft ervaren, blijft leren zowel met betrekking tot eigen persoon, omgeving, afkomst, hier en nu, relatie tot anderen, tot de wereld, de natuur en uiteraard het vak psychologie. Ik blijf bij het vak psychologie, zowel begeleiding, behandeling, onderzoek en diagnostiek, verslaglegging, ontwikkeling van de mens, levensloop, mooi en moeilijke dingen daarin, verschillende mensen, verschillende achtergronden, klachten, mogelijkheden.

Ervaring als psycholoog

Ruim 20 jaar ervaring in eigen praktijk, eerst met andere psycholoog, samenwerking psychiater, verwijzingen huisartsen en samenwerking andere psychologen. Later zelfstandig verder gegaan. Naast de (eerstelijns)psychologiepraktijk,, gericht op behandeling en begeleiding, maar ook studie- en beroepskeuze onderzoek en advies, 15 jaar als zelfstandige psychologisch onderzoek en advies voor het rijk (Justitie/OM/via NIFP) en daarnaast korte opdrachten in diverse settingen behandeling/diagnostiek/psychologisch onderzoek/advies.

Werkwijze

Wat kenmerkt mijn manier van werken: in het eerste gesprek maken we kennis en praten we over jou, wat er met jou aan de hand is, wat je vraag is, waarom je bij mij komt en waar je hulp voor zoekt bij mij. Het gaat om jou, ik probeer me daar in het eerste gesprek, in een levendige uitwisseling met jou, zo goed mogelijk een beeld van te vormen. En geef je terug wat ik van je heb begrepen, check bij jou of ik je goed begrepen heb en geef je terug of en hoe we daarmee aan de slag kunnen gaan en check bij je of je dat aanspreekt en of je daar samen met mij aan wilt gaan staan. Ik werk: (hulp)vraag gestuurd en ook coachend. Jij bent de klant, het draait om jou, waar je nu bent en waar je naartoe wilt en hoe ik jou daarbij kan helpen. Ik bied jou dan kaders, handvatten en stimuleer je om daar voor jezelf mee aan de slag te gaan en coach je op je traject/proces naar wat je voor jezelf wilt bereiken. We kijken daarbij ook wat reëel is en haalbaar en waar de grenzen liggen.

Mijn insteek is praktisch, concreet, aanpakken, enthousiasmeren, ook humor. Ik kan werken met concrete methoden met gedachten/ratio/gedrag maar heb ook andere kant die juist voeling heeft met gevoel, intuïtie, ervaren, het diepere achter het meer oppervlakkige/de buitenkant/de eerste indruk. Ik pas me bij m’n insteek aan, aan wie jij bent, wat er bij jou past, wat met jou resoneert. Houd je van een meer praktische, concrete, tot he point aanpak dan krijg je die, maar ben je juist een spiritueel en intuïtief persoon dan sluit ik op dat level bij je aan. Je kunt bij me terecht met allerlei levenshoudingen, opvattingen en belevingen.

De belangrijkste les die ik een cliënt mee wil geven: maak van je leven een belevenis., behoud een frisse kijk en blijf verwonderd/nieuwsgierig.

Ik kreeg zelf van mijn moeder het advies mee: doe wat je hart je ingeeft en zoek het avontuur op. Dat heb ik gedaan en dat avontuur beleef ik nog steeds. En als psycholoog of mens ben ik geen wegwijzer, maar ik bewandel het pad ook zelf. En liever een avontuurlijk pad door de natuur, over heuvels, tussen stenen, beekjes, struiken, bergen, door allerlei landschappen zoek ik mijn weg. Geniet van de beweging, inspanning en de omgeving, dan van een recht, geplaveid pad en zeker geen met asfalt. Ik beleef, geniet van de fysieke inspanning die ik moet leveren, snuif de frissen lucht in, geniet van het geluid en de frisheid van een beekje, maar ook van hoe ruw gesteente eruit ziet en voelt. Het is allemaal mooi. Met te heftige indrukken heb ik ook leren dealen: doseer in hoeverre je het binnen laat komen. Monitor en manage jezelf en ‘enjoy’.

Mijn kracht

Wat is mijn kracht als psycholoog: ik loop een stukje intensief mee op je pad als je en help je/stimuleer bij het vinden van je eigen nieuwe weg/avontuur. Wanneer het pad waar je op liep je niet brengt waar je wilt wezen en je even behoefte hebt aan een gids/maatje die jou helpt met het inslaan van een nieuwe gewenste richting.

Contact met Ingeborg Schultze

Meer informatie over Ingeborg Schultze en mijn praktijk bel dan naar 070-2210068 of stuur een mailtje via onze contactformulier.