Psycholoog Den Haag

Nella Weijling – Psycholoog Den Haag

Waarom ik psycholoog ben geworden? Ik ben altijd al heel geïnteresseerd geweest in datgene wat mensen beweegt. Waarom maken we bepaalde keuzes en waarom zijn we wie we zijn? Maar vooral interessant vind ik het om te onderzoeken of we de ruimte voelen om onszelf te zijn. Want dat kan best lastig zijn in een wereld waarin veel mensen verwachtingen van je hebben.

Wat wil je zelf?

Als psycholoog vind ik het leuk om uit te te vinden waar iemand staat. Vaak praten cliënten heel erg vanuit anderen in plaats van zichzelf, en hebben ze helemaal niet helder wat ze zelf nou echt willen. Dat vind ik interessant.

Op zoek naar verdieping

Ik ben begonnen met een opleiding journalistiek, wat op een bepaalde manier ook wel met mensen te maken heeft. Na het HBO was ik echter op zoek naar wat meer verdieping en het leek mij een mooie uitdaging om nog meer de boeken in te duiken. Daarom heb ik gekozen om me voor een studie psychologie in te schrijven.

Ieder mens is uniek

Het is mooi om te zien dat iedereen uniek is. En dat maakt mijn werk ook zo mooi. Want als je mensen individueel te zien krijgt, dan zie je hoe leuk ze zijn. We hebben allemaal iets bijzonders en het is mijn missie om iemand dat te laten inzien.