Leer omgaan met hooggevoeligheid in therapie bij Psycholoog Den Haag

Hoogsensitiviteit is geen ziekte

Hoogsensitiviteit is geen ziekte, maar een eigenschap. Je bent gevoeliger dan andere mensen. Gevoeliger voor de wereld om je heen. Voor stemmingen, voor licht, geluid, smaken. Dat kan heel prachtig zijn, maar vaak ook komt de wereld hard binnen. Hoogsensitieve of hooggevoelige mensen trekken zich daarom vaak terug in hun eigen wereld.

Het is niet zo dat hoogsensitiviteit iets volkomen nieuws is. We hebben het alleen vaak anders benoemd. Vroeger werd je erg verlegen genoemd, angstig zelfs misschien.

Hooggevoeligheid therapie bij een psycholoog van Psyned.

Het is helaas niet mogelijk om hooggevoeligheid therapie te volgen bij mij maar dit kan wel bij mijn collega’s van Psyned.

De ongefilterde wereld

Hoogsensitief ben je vanaf geboorte. Het is aangeboren. Je komt er dus ook niet van af. Je kunt er wel mee leren leven. Sterker nog, ik denk dat je een rijk en diep innerlijk leven zult combineren met een aangeboren talent de wereld ongefilterd binnen te laten komen én het vermogen de volumeknoppen soms wat zachter te zetten.

Het intense leven

Waarschijnlijk vallen de voordelen van hooggevoeligheid je niet meer echt op en voel je alleen de last van alles dat op je af komt. Daarom noem ik ze nog even: je pikt een stemming snel op, je kunt mensen beter ‘lezen’ dan anderen, je begrijpt anderen sneller en beter. De intensiteit van dingen geldt natuurlijk evengoed voor leuke en mooie als voor vervelende of verstorende dingen. Je geniet dus ook meer!

Ik help je weer genieten in de wereld

Zoals gezegd, hoogsensitiviteit neem je niet weg. Ik kan je helpen ten volle te genieten van je talent zonder dat je je hoeft af te sluiten van de wereld. Samen werken we aan hoe je signalen in je lichaam kunt lezen, hoe je weerbaarheid inbouwt in je gevoeligheid en hoe je slim gebruik maakt van jouw intuïtie.

Zie je, met jouw hoogsensitieve eigenschap heb je een ander kader nodig om in te leven. De wereld is nu eenmaal niet ingericht op hoogsensitieve mensen daarom heb je het ook nooit geleerd en zul je dat zelf moeten doen. Je zult al snel in de behandeling bij Psycholoog Den Haag merken hoe makkelijk dat eigenlijk is.

Ben ik nou hooggevoelig of niet?

Dat is hartstikke lastig om te bepalen. Een kleine twintig procent van de bevolking is hoogsensitief. Dat is één op de vijf. Maar je hebt het in allerhande gradaties. Mensen die er niets of nauwelijks iets van merken, mensen bij wie het zwaar op het bestaan drukt en alles daartussenin.

Contact met Psycholoog Den Haag

Bel of mail even naar Psycholoog Den Haag ter attentie voor meer informatie over HSP.