Relatietherapie in Den Haag

Niet zomaar een dipje

Elke relatie kent zijn ups en downs. Maar dit is anders. Jullie vechten elkaar de tent uit, of jullie vermijden elkaar, situaties of bepaalde onderwerpen. Ieder op zijn eilandje.

Naar een relatietherapeut in Den Haag?

Voor veel stellen is het een ongemakkelijk idee: praten met een relatietherapeut. Je vraagt je af wat zo’n therapeut nou kan doen wat jullie zelf niet kunnen. En tja, het is wel heel intiem allemaal wat jullie te bespreken hebben.

Relatietherapie in Den Haag
Relatietherapie is bij 1 van de 6 psychologen in Den Haag mogelijk. Zo geeft Wim Weerdenburg (Capelle aan den IJssel) relatietherapie en kan jullie goed helpen bij relatieproblemen.

Echte hulp

Toch is relatietherapie het beste bij een vastlopende relatie (en trouwens, ook als jullie relatie goed gaat kan een relatietherapeut je heel veel verrijking bieden). In de eerste plaats omdat er iemand bijkomt die jullie in gesprek kan brengen. Want daar schort het zeker weten aan. Anders dan vrienden en familie is de therapeut in staat jullie allebei te laten spreken maar belangrijker nog: te laten luisteren. Daarbij herkent de relatietherapeut patronen in jullie ‘chemie’ en kan jullie handvatten geven daar uit te breken.

Jullie moeten wel willen

Dat klinkt misschien als een open deur, maar het is wel waar. Net als bij elke therapie gaan jullie het werk doen. Dat moeten jullie wel willen. Allebei. Nu kan het dat gaandeweg de therapie één van jullie (of jullie samen) tot de conclusie komt dat er geen weg meer is voor jullie samen. De therapeut kan jullie helpen op een respectvolle manier de relatie te beëindigen. Zeker als jullie kinderen hebben is het belangrijk om ook het afronden van jullie relatie met zorg en aandacht te doen.

Onverwacht

Na al die jaren zou je denken dat jullie elkaar door en door kennen. En dat is waarschijnlijk in veel opzichten ook zo. Toch kunnen er in relatietherapie zaken boven water komen over jezelf en de ander waar jullie allebei van kunnen schrikken. Wat dat betreft is relatietherapie in Den Haag echt een herontdekking van jezelf, de ander én jullie samen. Lees meer over relatietherapie, doe de relatie test of maak direct online een afspraak.

Uit elkaar…

Het kan zijn dat jullie besluiten niet samen verder te gaan. In dat geval kun je overwegen om het afsluiten van jullie relatie samen met een relatietherapeut te doen. Zeker als jullie kinderen hebben, is het nodig ook dit deel van jullie relatie met respect en aandacht af te ronden. Zodat iedereen verder kan.

Heb je vragen over je relatie?

Kijk dan even op het gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! En stel gratis en anoniem je vraag aan een ervaren relatietherapeut bij jou in de buurt, waaronder ik zelf.

Contact

Benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen? Neem telefonisch contact(085 4015 337) op of stuur een e-mail voor een kennismaking.