Tarieven en vergoeding

Wat kost therapie bij Psycholoog Den Haag?

Om het voor jou overzichtelijk te houden, werken onze psychologen met dezelfde tarieven. Hieronder vind je de prijzen van de meest voorkomende behandelingen op een rij:

 • Eén op één afspraak (45-60 minuten): € 118
 • Eén op één afspraak lang (75-90 minuten)*: € 177
 • Relatietherapie (45-60 minuten): € 135
 • Relatietherapie lang (75-90 minuten): € 202,50
 • Coaching (45-60 minuten): € 142,75
 • Buiten kantoortijden: + € 25

Tijdens het intakegesprek bepaal je samen met je psycholoog welke afspraaklengte past bij jouw behandeling. Jouw wensen en behoeften staan hierbij altijd voorop, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Je kunt ons van tevoren ook vragen naar de kosten van jouw psycholoog.

*Elke psycholoog werkt op zijn of haar manier. Het kan zijn dat jouw psycholoog ervoor kiest om bij het eerste intakegesprek te werken met een lange afspraak.

De voordelen van een vrijgevestigde psycholoog

 • Je hoeft niet te wachten
  De meeste psychologen die buiten de vergoeding vallen, hebben geen wachtlijsten en kunnen je ook heel goed doorverwijzen.
 • Een persoonlijke benadering
  Kleinere praktijken zoals de mijne besteden in de regel meer aandacht aan hun cliënten: je bent geen nummer, je komt als je me belt bij mij terecht, het is persoonlijker, directer en we werken met meer persoonlijke toewijding.
 • De klacht en de behandeling worden niet gemeld bij de ziektekostenverzekeraar
  Veel mensen vinden het fijn om hun psychische klachten of problemen voor zichzelf te houden en vinden het dus vervelend om een hele tijd later keer op keer geconfronteerd te worden met die ene periode uit hun leven.

Wordt psycholoog Den Haag vergoed of niet?

De laatste jaren krijg je steeds minder vergoed voor behandelingen voor psychische klachten vanuit de zorgverzekering. Behandelingen voor burn-out, stressklachten, rouwverwerking en relatietherapie worden sowieso niet vergoed.

Bij ons krijg je geen vergoeding vanuit de basisverzekering. Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan is het in sommige gevallen wel mogelijk om een vergoeding te krijgen. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar. Wil je meer lezen over de vergoeding vanuit je zorgverzekering en hoe het zit het met je eigen risico? Lees hier meer: vergoeding zorgverzekering psychologische zorg.

Vergoeding via je werkgever

Je werkgever heeft er net zoveel voordeel bij dat jij goed in je vel zit als jijzelf. Want als jij goed in je vel zit, heb je vaak meer plezier in je werk en maakt dat je een stuk productiever. Dat zien steeds meer werkgevers in en daarom werken we samen met werkgevers door heel Nederland. Grote kans dat jouw werkgever je hier ook bij wilt ondersteunen. Veel bedrijven hebben zelfs geld opzijgezet om in te zetten voor jouw werkgeluk of ze hebben een potje waaruit ze de kosten van jouw psycholoog kunnen vergoeden.

Vraag aan je werkgever hoe dit zit of laat ons contact opnemen met jouw werkgever. Dan regelen wij de rest. Lees hier meer informatie over vergoeding via je werkgever.

Afspraak annuleren

De afspraak met je psycholoog kan je altijd afzeggen. Doe dit wel 24 uur van tevoren, want dan kunnen we nog een andere cliënt inplannen. Anders moeten we helaas de kosten van de afspraak in rekening brengen. Valt die 24 uur in het weekend? Stuur ons dan uiterlijk 24 uur van tevoren een mail met je afzegging of spreek onze voicemail in. Dan brengen we de kosten niet in rekening.

Daar kan ik je ook bij helpen

Voor veel mensen is het lastig om te zien of hun polis iets nu vergoed of niet en op welke manier. Vandaar ook dat ik iedereen adviseer het even te overleggen met de verzekering.