Tarieven en vergoeding

Wat kost therapie bij Psycholoog Den Haag?

De kosten kunnen verschillen per psychologen, wil je precies weten hoe het zit bel dan naar 085 4015 337. Hieronder zetten we toch een tarievenlijst zodat je een beetje een idee krijgt hoeveel een sessie kost want dit verschilt ook per klacht.

 • Individuele therapie kost 98 euro voor een sessie van 45 a 60 minuten.
 • Bij Coaching kost een afspraak 118,50 euro voor een sessie van 45 a 60 minuten.
 • Relatietherapie kost 118,50 a 153,50 euro voor een sessie van 60 a 90 minuten.
 • Bij een afspraak buiten kantoortijd reken we altijd 20 euro extra.

De voordelen

 • Je hoeft niet te wachten
  De meeste psychologen die buiten de vergoeding vallen hebben geen wachtlijsten en kunnen je ook heel goed doorverwijzen.
 • Een persoonlijke benadering
  Kleinere praktijken zoals de mijne besteden in de regel meer aandacht aan hun cliënten: je bent geen nummer, je komt als je me belt bij mij terecht, het is persoonlijker, directer en we werken met meer persoonlijke toewijding. Daarbij hebben we geen wachtlijsten.
 • De klacht en de behandeling worden niet gemeld bij de ziektekostenverzekeraar
  Veel mensen vinden het fijn om hun psychische klachten of problemen voor zichzelf te houden en vinden het dus vervelend om een hele tijd later keer op keer geconfronteerd te worden met die ene periode uit hun leven.

Wordt psycholoog Den Haag vergoed of niet?

Elke zorgverzekeraar heeft het een beetje anders geregeld. En het hangt ook ook van je polis af wat wel en niet vergoed is en in welke mate. Informeer dus even bij je verzekering. De verschillen kunnen groot zijn: van een volledige vergoeding, of een maximaal aantal sessies tot helemaal niets.

Betaling en afzeggen

Je ontvangt achteraf een factuur voor de sessie, deze factuur krijg je via FAMED. Je kunt een gemaakte afspraak altijd verzetten, maar doe dat alsjeblieft wel minimaal twee dagen van tevoren, dan kunnen wij nog een andere cliënt inplannen.

Daar kan ik je ook bij helpen

Voor veel mensen is het lastig om te zien of hun polis iets nu vergoed of niet en op welke manier. Vandaar ook dat ik iedereen adviseer het even te overleggen met de verzekering.