Psycholoog Den Haag

Over mijzelf – Anushka Wardenaar

Jeugd

Ik ben opgegroeid in twee werelden. Mijn ouders zijn eerste generatie immigranten uit Indonesië. Zelf ben ik opgegroeid in Zoetermeer/Den Haag met een traditionele Indonesische opvoeding. Verschillende culturele eigenschappen zie je in mij terug. Enerzijds de directe en nuchtere houding vanuit de Nederlandse cultuur en anderzijds, een bescheiden, warme en ‘accepterende’ houding vanuit de Indonesische cultuur. Doordat ik ben opgegroeid in een achterstandswijk in Zoetermeer maar altijd op hoog niveau gestudeerd heb, ken ik de cultuur van verschillende sociale klasse van binnenuit. Hierdoor kan ik makkelijk verbinding maken met een verscheidenheid van mensen.

Psychologie

Werk waarbij persoonlijke aandacht en echt contact essentieel is om het werk te laten slagen, sprak mij steeds meer aan. Ik besloot om naast de Kunstenstudie, Psychologie te studeren. En dat was mijn gouden keuze.

Mijn interesse in de mens gaat verder dan de psyche. Naast het bestuderen van de psyche en gedrag heb ik altijd een grote belangstelling gehad in de biologische basis hierin. Uiteindelijk ben ik afgestudeerd in de neuropsychologie. Na de studie is de fascinatie voor de relatie tussen lichaam en geest alleen maar groter geworden. Ik heb daarom een vervolgopleiding gedaan tot lichaamsgericht (psycho)therapeut. En mij kennende, zal dit niet de laatste studie zijn.

Werkwijze Psycholoog Den Haag

Ik werk vanuit een open en oprecht contact met cliënten. Hierdoor ontstaat verbinding en veiligheid. Ik geloof dat een veilige omgeving essentieel is voor een cliënt om op zijn/haar eigen manier volledig tot onderzoek over te gaan en te gaan groeien.

Ik beschik niet over de antwoorden, ik help cliënten om hun antwoorden te vinden. Door oprecht en aandachtig te luisteren naar hun verhaal. Als begeleider sta ik naast het proces
en loop ik niet voorop.

Naast gespreksvoering gebruik ik tevens lichaamsgerichte technieken om meer en met name ander inzicht te krijgen in de problematiek. Deze verschillende en passende tools zorgen o.a.
voor relativering, reflectie en rust. Daarbij werk ik vanuit de kracht van de cliënt en minder vanuit klacht.

Contact met Anushka Wardenaar

Meer informatie over Anushka Wardenaar en mijn praktijk bel dan naar 085 4015 337 of stuur een mailtje via onze contactformulier.